Till Prima Vård

Mental ergonomi – Styrketräning för hjärnan

Vad är mental ergonomi? Enkelt förklarat är det ett sätt att prata om arbetsmiljö ur en mental vinkel. Precis som man ställer in kontorsstolen för att man ska sitta rätt och på så sätt förebygga arbetsskador så är syftet med mental ergonomi att vi ska förebygga mental stress.

Många arbeten kräver mycket högintensivt fokus och detta tar enorma resurser på din hjärna. De celler som är aktiva då kräver enormt mycket energi. Varför? Jo, därför att de cellerna har en väldigt hög omsättning. De är som en sprinter, men vi använder dem som en maratonlöpare. Inte konstigt att vi blir trötta i huvudet.

Med god mental ergonomi på arbetsplatsen får hjärnan bättre förutsättningar att fungera optimalt. Medarbetaren bygger upp såväl sin kapacitet till koncentration och prestation som motståndskraft mot påfrestningar och stress.

Den här utbildningen lägger fokus på hur vi kan varva högintensivt fokus, lågintensivt fokus och vila för att fungera som bäst som människa och prestera optimalt som medarbetare över tid.

Anmäl dig här >>

Kontakta oss för mer information

Prenumerera och få tips om arbetsmiljö och hälsa!