Till Prima Vård

BAM – Bättre Arbetmiljö

En bättre arbetsmiljö är också mer lönsam. Arbetet med att förbättra arbetsmiljön är arbetsgivarens ansvar. Detta arbete är bra på flera sätt – för alla som jobbar hos er, för företagskulturen och för lönsamheten. Vill du göra ert arbete med arbetsmiljön ännu bättre? Se då till att chef och skyddsombud jobbar med frågorna tillsammans. En bra start är att gå utbildningen BAM – Bättre arbetsmiljö ihop.

BAM är en grundutbildning som förmedlar ett helhetsperspektiv på arbetsmiljö och arbetsmiljöarbete och utvecklar deltagarnas förmåga till eget lärande.

Föreläsare

Ergonom, skyddsingenjör och beteendevetare

Syfte                  

Har ni tillräckliga arbetsmiljökunskaper för att kunna förbättra säkerhet och trivsel på arbetsplatsen? Vet du vilka lagar och regler som gäller? Den här utbildningen ger grundläggande kunskaper i arbetsmiljö, och du får veta hur ni genomför arbetsmiljöförbättringar i er organisation. Det finns ett tydligt samband mellan bra arbetsmiljö och goda resultat för verksamheten.

Mål

Efter utbildningen ska du känna dig trygg med att du har grundläggande kunskaper i hur man upptäcker och hanterar risker, hur man arbetar förebyggande, hur du söker reda på rätt information, hur du kan jobba med utveckling och förändring på arbetsplatsen och vad samverkan innebär.

Arbetsmetod            

Utbildarna varvar föreläsningar med att låta deltagarna arbeta i grupp med fall som beskriver olika arbetsmiljösituationer.

Målgrupp        

Utbildningen vänder sig till chefer, arbetsledare, skyddsombud, fackliga företrädare och andra som utifrån sin funktion har behov av kunskaper om hur arbetsmiljöfrågor ska hanteras.

Kurslängd

3 heldagar mellan kl 08. 00 – 16 00.
Kursdagar är onsdag, torsdag, torsdag.

Plats

Kursen genomförs på Fjällstugan,
Besöksadress Sommarhemsgatan 7, Jönköping.

Intyg

Kursintyg utfärdas efter genomgången utbildning. För intyg krävs att man deltagit samtliga tre dagar.

Pris

Kontakta oss för prisuppgift.

Stöd för arbetsmiljöutbildning kan sökas hos AFA.

Kontakt

Johan Bernhardsson, 010-242 82 70 eller 070-930 68 45

Vi är en ansluten och godkänd utbildningsanordnare, vilket krävs för att kunna ansöka om stöd för er arbetsmiljöutbildning. Stödet är en delfinansiering av utbildningskostnaden. På AFA Försäkrings hemsida hittar du all information kring hur ni söker stödet och vilka villkor som gäller.

 

 

Så här tycker våra kursdeltagare om BAM-utbildningen:

”Ett bitvis ganska ”tungt” ämne som lätt kan bli tråkigt var väldigt intressant i tre hela dagar tack vare kursledaren Johans glädje och engagemang. Att det dessutom var många bensträckare och en del praktiskt arbete gjorde att man kunde hålla fokus genom dagarna.”

”Bra och tydligt upplägg med olika områden fördelade per tillfälle. Bra blandning mellan praktiskt och teoretiskt. Johan är väldigt kunnig!”

”Mycket kunnig och inspirerande utbildningsledare!”

Prenumerera och få tips om arbetsmiljö och hälsa!