Till Prima Vård

Aktuellt

Aktuellt hos Prima Vård företagshälsan i Jönköping

Nytt telefonnummer från 22-12-14

5 december, 2022

Från 2022-12-14 nås vi på nytt telefonnummer: 036-31 85 84.

Öppettiderna för vår kundtjänsttelefon är måndag – fredag kl. 8 – 10.

Välkommen att höra av dig till oss!

Läs mer

Nytt gränsvärde för elementärt kol (EC) – Vi hjälper dig med mätning

2 november, 2022

 

Det nya gränsvärdet för elementärt kol (EC) börjar gälla den 21 februari 2023. Vi hjälper dig att mäta elementärt kol i din arbetsmiljö.

Kontakta arbetsmiljöingenjör Johan Bernhardsson på 070-930 68 45 eller mejla till johan.bernhardsson@primavard.nu

 

Läs mer

Lagändring från Försäkringskassan

7 september, 2022

Från och med 1 september ska arbetsförmågan hos sjukskrivna bedömas mot specifika yrkesgrupper och inte hela arbetsmarknaden. De nya reglerna ska bidra med ökad tydlighet för den som är sjukskriven men även för läkare som ska bedöma arbetsförmågan.

För mer information läs HÄR

Läs mer

Kostnadsfria frukostmöten/webbinarier

16 augusti, 2022

I höst bjuder vi in till tre kostnadsfria frukostmöten/webbinarier med olika teman. Vi bjuder på kaffe och fralla om du vill vara med på plats på John Bauersgtan 4 i Jönköping, men det går även bra att vara med digitalt. Våra frukostmöten pågår klockan 08 – 09.

Mer info om våra frukostmöten/webbinarier finns här.

Läs mer

Dags att vaccinera dig mot den fästingburna sjukdomen TBE

23 maj, 2022

TBE är en virussjukdom som sprids med fästingar. Har du otur kan ett enda fästingbett ge dig TBE, fästingburen hjärninflammation. Idag finns ingen medicin mot sjukdomen, men som tur är finns det vaccin som skyddar. Du bör vaccinera dig mot TBE om du ska vistas i områden där TBE-viruset finns. Vi hjälper gärna dig, både som företags- och privatkund.

Mer info finns här.

Läs mer

Digitalt fakturaunderlag

7 februari, 2022

Från och med nu hämtar ni era fakturaunderlag digitalt i vår webbaserade fakturaportal. Hör av dig till oss för inloggningsuppgifter om du ännu inte anslutit dig till portalen.

Läs mer

Handintensivt arbete – Nya riktlinjer från 1:a november

31 augusti, 2021

Från den 1 november 2021 börjar delarna i Arbetsmiljöverkets FS 2019:3 som berör handintensivt arbete att gälla. I den nya föreskriften gällande medicinska kontroller (AFS 2019:3) förtydligas arbetsgivarens ansvar att riskbedöma huruvida handintensivt arbete förekommer samt vid behov tillhandahålla medicinska kontroller för aktuell personal. Orsaken är att handintensivt arbete ökar riskerna för besvär främst i nacke, axlar, skuldror arm och hand.

Föreligger handintensivt arbete hos er?

Vår ergonom Andreas hjälper er gärna med att identifiera risker och få praktiska tips på hur man förbättrar arbetsmiljön. Unicare Företagshälsan har en utvecklad process att hjälpa er med bedömning, fördjupad undersökning samt genomförande av medicinska kontroller.

Kontakta  andreas.persson@primavard.nu

 

 

Läs mer

Hälsoundersökning Premium

25 augusti, 2021

Under hösten kommer vi kunna erbjuda en helt ny tjänst. Hälsoundersökning premium är en omfattande undersökning där arbets-EKG och/eller ultraljud hjärta utfört av kardiolog ingår. Hör av dig för mer information och bokning.

Läs mer

Prenumerera och få tips om arbetsmiljö och hälsa!