Till Prima Vård

Aktuellt

Aktuellt hos Prima Vård företagshälsan i Jönköping

Arbetsmiljöverket inspekterar mindre företag

21 september, 2023

Den 2 oktober inleder Arbetsmiljöverket en inspektion av systematiskt arbetsmiljöarbete i mindre företag (1-49 anställda). Lever du som arbetsgivare för ett mindre företag upp till de arbetsmiljökrav som råder? Vi på Företagshälsan är en rådgivande partner som gärna stöttar er i det viktiga arbetsmiljöarbetet.

Kontakta Johan Bernhardsson, skyddsingenjör. 

Mer info från Arbetsmiljöverket >>

Läs mer

Nya utbildningskrav har börjat gälla vid hantering av diisocyanater

21 september, 2023

I Sverige har Arbetsmiljöverket länge haft krav på att de arbetstagare som hanterar diisocyanater ska ha genomgått en utbildning. Den 24 augusti började nya utbildningskrav gälla för de diisocyanater som omfattas av begränsningen i EU:s Reach-förordning.

Du som är arbetsgivare behöver säkerställa att den gamla utbildningen uppfyller alla krav som finns i Reach-begränsningen. Många arbetstagare behöver komplettera sin utbildning eller gå om den för att få fortsätta hantera diisocyanater.

De nya utbildningskraven berör de som hanterar köpta diisocyanater. Det kan till exempel handla om de som arbetar inom färgindustrin, tillverkning av lim, lack, skumisolering, stoppning och plastvaror.

Mer info från Arbetsmiljöverket >>

Läs mer

Utökade öppettider till kundtjänst

4 september, 2023

Från och med den 4 september förbättrar vi tillgängligheten genom att utöka öppettiderna till vår kundtjänst med eftermiddagstider. Du får hjälp av vår kundtjänst följande tider:

Måndag – fredag kl. 8.00 – 10.00

Måndag – torsdag kl. 14.00 – 16.00

Läs mer

TBE-vaccin åter i lager!

10 augusti, 2023

Nu finns TBE-vaccin tillgängligt i våra kylar igen och vi kan ta emot bokningar för vaccination mot den fästingburna sjukdomen TBE.

Läs mer